Assalamualaikum...
Bahan-bahan :
Kulit popia secukupnya
Jejari ketam secukupnya
carot - diparut
daun sup- cincang halus
Maggi secukup rasa - tak letak pun tak apa
1 sudu kecil tepung gandum bancuh dengan sedikit air- sebagai gam
Caranya:
1. Letakkan jejari ketam, sedikit carot dan daun sup di atas kulit popia.
2. Lipat menjadi bentuk popia. Di hujung sapukan sedikit gam tadi supaya popia kemas dan gulungan tidak terbuka.
3. Panaskan minyak dan goreng hingga garing.
4. Toskan dan boleh hidang bersama sos cili.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
-
Assalamualaikum & selamat malam... Hari ni saya nak update resepi coklat moist guna air fryer... Macam-macam boleh masak g...
-
Assalamualaikum & selamat petang... Hari ni nak update resepi kek pisang guna air fryer pulak.... Rasa cam senang pulak guna ...
-
Assalamualaikum & salam sejahtera .... Bihun goreng udang kering ... Sesuai sebagai santapan sarapan pagi,minum petang @ makan mala...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan