Selasa, 6 Jun 2017

PUDING KOKTAIL

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan...



Dessert yang mudah disediakan. Sedap dimakan sejuk-sejuk...


satu adunan boleh dapat 2 bekas besar


BAHAN-BAHAN:

30gm serbuk agar-agar
10 cawan air
* 1 1/2 cawan gula
* 4 sudu makan tepung kastard
* 2 biji telur
* 1 tin susu cair
*secubit garam
* blender sebati bahan yang bertanda
1 tin buah koktail - asingkan air dan isinya



comel je boh dalam bekas kecik-kecik

CARA MEMASAK:
1. Masak air dan serbuk agar-agar hingga larut.
2. Masukkan pula air koktail dan bahan yang telah diblender.
3. Masak hingga mendidih. Masukkan separuh daripada koktail dan gaul sebati. Tutup api.
4. Tuang di dalam bekas.
5. Biarkan separa beku barulah tabur buah koktail di atasnya.
6. Simpan di dalam peti sejuk.


SELAMAT MENCUBA!!!

Tiada ulasan: